Afbeelding: DSC06178

Werksessie naoorlogs erfgoed

Heb jij als ambtenaar in beeld welke unieke gebouwen en landschappen uit de periode 1945 - 1990 er in jouw gemeente zijn? Weet je waar kansen voor verduurzaming van deze gebouwen en wijken liggen? En spreek je jouw collega’s binnen het gemeentehuis wel eens over het erfgoed uit deze periode?

Ruim 60% van de woningvoorraad in Gelderland komt uit de periode 1945-1990. In de huidige tijd van woningnood en circulariteit liggen er grote opgaven rondom dit erfgoed. Slopen is daarbij niet altijd de juiste optie. Maar hoe pak je dit als gemeente nu aan? En hoe betrek je jouw collega’s hierbij? Doe nu kosteloos mee met de werksessie naoorlogs erfgoed en ga samen aan de slag met dit onderwerp!

Met dit project zetten we de waarden van het naoorlogs erfgoed in de spotlight. We laten gemeenten op een interactieve manier nadenken over de omgang met het erfgoed uit deze periode en zoomen daarbij in op een lokale casus. Waar liggen kansen? En waar vinden we aanknopingspunten om dit erfgoed in te zetten voor de huidige opgaven? Het project wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland, waarin het Gelders Genootschap, de provincie Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met elkaar samenwerken.

Wil jij de werksessie ook in jouw gemeente? Meld je dan hier aan!

Zodra we je aanmelding binnen hebben nemen we contact met je op om nadere afspraken te maken.

Heb je vragen? Op maandagmiddag 27 mei van 14.00 tot 15.00 uur vertellen we je in een online bijeenkomst alles over de werksessie. Na een korte presentatie heb je ruim de gelegenheid om je vragen over dit unieke project aan ons te stellen.

Neem deel aan aan de vergadering