Afbeelding: Villa Epe zitkuil

Startbijeenkomst Post ‘65

Op vrijdag 16 juli vond de startbijeenkomst Post ’65 plaats. In een bijzondere authentieke villa uit de jaren ’70 spraken de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Erfgoedvereniging Heemschut en het Gelders Genootschap over de toekomst van dit erfgoed. Tijdens de middag werden verschillende Gelderse voorbeelden uit deze periode besproken en werd nogmaals duidelijk hoe bijzonder deze periode geweest is voor het Nederlandse erfgoedlandschap. Ook het belang om aandacht aan deze periode te besteden werd benadrukt: dit erfgoed staat enorm onder druk als gevolg van de toenemende woningbehoefte, verduurzamingsvraagstukken en de wat ongelukkige reputatie die architectuur en stedenbouw uit deze periode hebben.

Jaren '70

Dat deze zorgen kunnen worden omgebogen tot kansen bleek uit de rondleiding door de villa die nog in vrijwel authentieke staat verkeert. Met zorg is het pand in de jaren ’70 ontworpen en sindsdien zijn er nauwelijks wijzigingen doorgevoerd. Zo is het geluidssysteem uit 1975 nog aanwezig en zelfs de bekleding in de zitkuil is nog nooit gewijzigd! De eigenaars koesteren deze kwaliteiten en weten hun woning met minimale ingrepen middenin de huidige tijd te zetten.

Het Gelders Genootschap zal ook na de zomer dit soort bijzondere sessies omtrent Post ’65 erfgoed organiseren. Interesse om deel te nemen? Hou dan deze nieuwsbrief in de gaten of meld je bij onze programmaleider Post ‘65 Lotte Schuitemaker , zodat we je persoonlijk kunnen uitnodigen!

Villa Epe zitkuil
Villa Epe, zitkuil
Villa Epe tuin
Villa Epe, tuin