Afbeelding: Boogie Woogie

Muziekschool Boogie Woogie aangewezen als gemeentelijk monument

Eerder dit jaar trok Heemschut Gelderland aan de bel in Winterswijk naar aanleiding voor plannen voor nieuwbouw op de plek van muziekschool Boogie Woogie. De voormalige adviescommissie Cultuurhistorie gaf eerder al aan dat er cultuurhistorische waarden aanwezig zijn in het pand. Een redengevende beschrijving, opgesteld door het Gelders Genootschap, bevestigde dit. Naar aanleiding van de beschrijving heeft de gemeente nu besloten om de muziekschool aan te wijzen als gemeentelijk monument.

Dit betekent niet dat sloop volledig van de baan is, aldus het artikel van de Gelderlander. Wethouder Sandra Metaal geeft aan dat het doel nog steeds is om woningen te realiseren op de betreffende locatie. Als dat niet lukt in het huidige pand, zal verder over nieuwbouw nagedacht worden. Eerst zal nu gezocht worden naar een passende herbestemming.

Het muziekgebouw uit 1973 is ontworpen door A. Schwencke en H.G. Bosch en heeft een karakteristieke uitstraling. Het pand valt op door de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en het typische jaren ’70 karakter. Het pand is een typisch voorbeeld van het structuralisme, een bouwstijl die gekenmerkt wordt door repeterende elementen. Het interieur van het muziekgebouw is nog vrij gaaf bewaard gebleven met een grote concertzaal. Ook de groenaanleg is nog afkomstig uit de jaren ’70.