Afbeelding: Wonen bij de toren

Metamorfose binnenstad Nijkerk

In Nijkerk was er bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van het Kerkplein. Door als CRK en Mandaatcommissie ruim een jaar lang samen met projectleider, stedebouwkundige, architectenteam, investeerder en projectontwikkelaar te brainstormen over de invulling van dit gebied is er een aantrekkelijk plan ontwikkeld voor ‘wonen bij de toren’. Een schoolvoorbeeld van hoe de CRK haar rol wil vervullen, waarbij wij vroeg in de discussie het verschil kunnen maken. Niet het belang van de CRK staat voorop, maar de kwaliteit van het plan en het belang van de aanvrager. Vroegtijdig overleg kan hem kosten en tijd besparen.

Waardering

Over het ontwerp van de gevelwanden in de Holkerstraat en langs de Torenstraat hebben wij onze waardering uitgesproken; ook waardering voor de herbouw van Holkerstraat 13 waar Morie de Liever woonde.

Positieve flow

Omdat het plan op een aantal punten afwijkt van de kaderstelling door de raad heeft diezelfde raad het laatste woord. Maar nogmaals, ons advies is positief en wij roepen Nijkerk op een positieve flow te ontwikkelen, zodat de nieuwbouw snel kan beginnen.

Meer informatie

'Wonen bij de toren' 
Jaarverslag 2019 Nijkerk