Afbeelding: Flats Omgeving

Metamorfose 90 flats in Huissen

Ontwerp: van WaardWonen

Komend jaar ondergaan negentig portiekwoningen aan de Julianastraat, Van Gelrestraat en Laurentiusstraat een metamorfose. De complexen zijn ruim zestig jaar oud en erg gedateerd. Naast een fris architectuurbeeld, wordt ook flink geïnvesteerd. Alle verlichting wordt vernieuwd met LED, er komt een nieuw isolatiepakket, alle entrees worden vernieuwd en de balkons worden vergroot.

Zonnepanelen op de daken: WaardWonen investeert ook in zonnepanelen, die makkelijk kunnen worden geplaatst op de daken van deze appartementen. Er komen omgerekend 5 zonnepanelen per woning. Ook wordt het dak gerenoveerd en geïsoleerd.

Architectuur in een ‘nieuwe jasje’: Voor het architectuurbeeld betekent dit veel wijzigingen. De architect heeft echter een mooie vertaling kunnen maken naar de jaren ’50-architectuur, in samenhang met dit nieuwe eisenpakket.
Het resultaat is sprekend, waarbij veelal bijzondere details in het metselwerk zijn opgenomen. Omdat de meeste werkzaamheden buitenshuis plaatsvinden, hoeft niemand de woning uit tijdens de renovaties. Het ‘nieuwe jasje’ kan nu wel weer 50 jaar mee!

Klik hier voor het Jaarverslag  van de gemeente Lingewaard