Gelders Arcadië

Naar een nieuw Gelders Arcadië
Naar aanleiding van de verstedelijkings- en woningbouwopgave in de Stadsregio Arnhem is bij het Gelders Genootschap het idee ontstaan om het project (Nieuw) Gelders Arcadië te lanceren ten behoeve van de landgoederenzone in de Veluwezoom. In 2007 is met het project gestart in samenwerking met de Provincie Gelderland, de vijf gemeenten en landgoedeigenaren.

Samenhangende structuur
Deze landgoederenzone omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden. Het gebied wordt van oudsher gekenmerkt door een samenhangende, gemeentegrensoverschrijdende structuur van onder andere grootschalige reliëfrijke landschapsparken, lanenstelsels, weidse panorama’s en bijzondere waterwerken.

 

Gelders Arcadië leeft

Uit het project zijn in 2011 twee publicaties voortgekomen: “Gelders Arcadië. Atlas van een buitenplaatsenlandschap” en “Kansen voor Gelders Arcadië”. In januari 2017 hebben alle partijen de gezamenlijke visie gepresenteerd, gemaakt door Gelders Genootschap en Poelmans Reesink Landschapsarchitectenbureau. Hierin geven zij aan ook in de toekomst te willen samenwerken om de honderd buitenplaatsen aan de Veluwezone in stand te houden, verder te ontwikkelen en bij een breed publiek onder de aandacht te brengen!

Het kansenboek en de visie zijn hieronder te downloaden.

Meer informatie

DSC_0134
agenda _MG_3711
039. Mariëndaal 2
104. bockhorst 2
021. Hillock
Middachten_oranjerie
NGAnetwerkpagina-middachten-kasteel
Filter onze projecten
Geen projecten gevonden