Tour door de Achterhoek

Om de elf deelnemende gemeenten van het project Een nieuwe tijd! wederopbouw in de Achterhoek aan elkaar te verbinden en wederopbouw onder de aandacht te brengen, gaat er vanaf september 2021 een echte SRV-wagen rijden. Deze wagen is een belangrijk onderdeel van het project van Een nieuwe tijd!

De SRV-Wagen is het klapstuk van Een nieuwe tijd!  Met dit project verbinden we de opgaven uit de wederopbouwtijd met de (duurzaamheid)opgaven van nu. Wat kunnen we leren van onze geschiedenis en hoe zetten we dat in om te verduurzamen met inachtneming van cultuurhistorische waarden?

Voor het antwoord op deze vraag kun je in de SRV-Wagen stappen en een tijdreis maken!

Eerst stap je terug in de tijd: hoe zag de wederopbouwperiode in de Achterhoek er uit en voor welke uitdagingen stond men toen? Welke oplossingen werden gekozen? Dit beleef je in een interactief mini-museum als je de SRV-Wagen instapt.

Vervolgens reis je naar de toekomst: hoe ziet de Achterhoek er uit als we niets doen aan verduurzaming? Door welke ingrepen kunnen wij dit voorkomen? Dit beleef je in de tweede ruimte in de SRV-Wagen. Een donkere escaperoom waar je weer licht brengt door het oplossen van puzzels en spellen.

Je stapt weer uit in het heden: rondom de SRV-Wagen ga je in gesprek. Met de buurman, een energiecoach en adviseurs die duurzame oplossingen bieden. We zijn ook benieuwd naar wat jij vindt! Is duurzaamheid belangrijk voor je? En hoe denk je over je eigen leefomgeving? Vertel het ons allemaal tijdens Een nieuwe tijd rijdt!

We werken tijdens onze tour samen met verschillende partijen:
Stichting Steenbreek 
Rabobank 
Agem 
Waterschap Rijn en IJssel