Afbeelding: 109523

Online lezingen over het Gelderse interieur

Gelders Genootschap organiseert in samenwerking met het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland online lezingen over het historische interieur. In deze bijeenkomsten, die ongeveer een uur duren, maken deelnemers kennis met verschillende aspecten die te maken hebben met de zorg voor een historisch interieur. De eerste reeks, die plaatsvond in het najaar van 2020, was meer theoretisch van aard en behandelde de ontwikkeling van het Gelderse interieur van circa 1850 tot 1970. Voor de online lezingen in 2021 is gekozen voor een meer praktische benadering. De eerste reeks staat in het teken van materialen en afwerkingen van het interieur. Specialisten nemen ons mee in de (restauratie)praktijk, en technische en stillistische ontwikkelingen van materialen zoals stuc, glas, en kleurgebruik. 

Het programma voor het eerste kwartaal is als volgt:

25 februari  15.00 uur  Glas in lood    Laura Roscam Abbing, zelfstandig onderzoeker glas in het interieur en conservator Zuiderzeemuseum
11 maart    15.00 uur  Tegels  Wilfred Mengerink, wachter Monumentenwacht Gelderland en docent Nationaal Restauratie Centrum 

Wilt u mee doen aan deze reeks? Meldt u dan aan via deze link. U kunt zich voor de reeks aanmelden, maar ook voor een afzonderlijke webinar. U krijgt een aantal dagen voor de webinar een mail met instructies en spelregels. 

In de loop van maart komt het programma voor het tweede kwartaal online.

Foto: Detail stucwerk in de koepel van het trappenhuis tijdens de restauratie, Kasteel Middachten. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 109.523.

 

Webinars kunt u hier terugkijken