Afbeelding: Webinars Interieurs

Online lezingen over het Gelderse interieur

Online lezingen historische interieurs zomerstop

Wegens privéomstandigheden zal de lezing over de wederopbouwboerderij van 1 juli a.s. tot nader bericht worden uitgesteld. 

Wij zijn inmiddels volop bezig met de organisatie van een volgende lezingenreeks over het kerkinterieur. Deze zal dit najaar plaatsvinden. Wij kijken naar een lezingenreeks zoals de vorige twee of wellicht een lezingenmiddag waarin we weer gewoon bij elkaar kunnen komen. Een en ander afhankelijk van Corona. Hierover hoort u binnenkort meer! 

Ik wil u via deze weg graag hartelijk bedanken voor de deelname aan en interesse voor onze reeks over het boerderij-interieur. De lezingen zijn hieronder terug te kijken. 

Foto: Interieur van de Grote Kerk van Wageningen (Stichting Oude Gelderse Kerken, Ton Rothengatter)

Gelders Genootschap organiseert deze webinars in samenwerking met het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland over het historische interieur. In deze bijeenkomsten, die ongeveer een uur duren, maken deelnemers kennis met verschillende aspecten die te maken hebben met de zorg voor een historisch interieur. De eerste reeks, die plaatsvond in het najaar van 2020, was meer theoretisch van aard en behandelde de ontwikkeling van het Gelderse interieur van circa 1850 tot 1970. Voor de online lezingen in 2021 is gekozen voor een meer praktische benadering. De eerste reeks stond in het teken van materialen en afwerkingen van het interieur. Specialisten namen ons mee in de (restauratie)praktijk, en technische en stillistische ontwikkelingen van materialen zoals stuc, glas, en kleurgebruik. De webinars zijn hieronder te bekijken.

Webinars kunt u hier terugkijken