K. (Kim) van de Ven

Ik ben Kim, 25 jaar en ik kom uit Deurne. Sinds een paar maanden woon ik in Beek bij Berg en Dal, een prachtig en heuvelachtig landschap. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig met schilderen en boetseren. Verder houd ik van lezen en wandelen. 

Cultureel erfgoed, landschap en architectuur hebben me altijd al geboeid. Na het afronden van de bachelor Kunstgeschiedenis ben ik in 2019 begonnen met de master Landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. De interdisciplinariteit trekt me erg aan bij deze opleiding en het studieprogramma is erg afwisselend.

Eind augustus tot en met eind november ga ik stagelopen bij het Gelders Genootschap binnen het project Oorlog in Arcadië, 1940-1945. In dit project wordt gekeken naar de rol van landgoederen, kastelen en buitenplaatsen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In mijn stageperiode zal ik me bezig houden met het inventariseren, karteren en analyseren van oorlogserfgoed op landgoederen in Gelders Arcadië. Denk hierbij aan bijvoorbeeld loopgraven, bunkers, granaatscherven in bomen, etc.  Wat betekent het oorlogserfgoed voor eigenaren, beheerders en overheden? Hoe kunnen we er tegenwoordig mee omgaan? Om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen vormen zal ik met eigenaren, beheerders en overheden in gesprek gaan en informatie verzamelen over dit materiële oorlogserfgoed uit de Tweede Wereldoorlog.