S. (Sazya) Zeefat MA

Ik heb in Groningen kunstgeschiedenis en landschapsgeschiedenis gestudeerd en sinds half mei ben ik werkzaam bij het Gelders Genootschap. Inmiddels ben ik verhuisd naar dit gebied en geniet ik elke dag opnieuw van de groene omgeving. Dit landschap raakt mij enorm.

Mijn studie bood de vrijheid om mijn eigen interesses te ontwikkelen waardoor ik stage ben gaan lopen in Schotland. Wat een prachtig land, je struikelt er letterlijk over de geschiedenis. Sindsdien ben ik qua landschappen vooral gericht op Noord Europa. Ook het Nederlandse landschap is erg interessant, aangezien vrijwel elk deel van ons land in cultuur is gebracht. Hierdoor vertelt elk gebied en landschap een eigen verhaal.

Ik heb al met een aantal projecten van het Gelders Genootschap kunnen kennismaken, en wat mij opvalt is dat iedereen hier zo enthousiast is. Geschiedenis heeft mij altijd geïnteresseerd en al van kinds af aan ga ik graag naar musea toe. Het boeit me dat een landschap zoveel emoties bij mensen kan losmaken, vooral als er ontwikkelingen plaatsvinden. Mensen ervaren dan heel direct hoe waardevol het landschap is.

Als historisch geograaf komen mijn liefde voor geschiedenis, kunst en landschap bij elkaar; ik wil een bijdrage leveren aan het beheren en ontwikkelen van ons cultuurlandschap. Daarin ligt voor mij betekenis.