ir. R.C.E. (Renée) Koning

Ik hou van de schoonheid van de wereld om mij heen en die is in Gelderland ruimschoots aanwezig.  Het landschap, de historische stadjes en dorpen, de rijke geschiedenis, de mensen en de verhalen. Ook een schone en duurzame leefomgeving hoort daarbij. Deze schoonheid moeten we koesteren, bewaren en ontwikkelen. Het geeft ons houvast en identiteit.

Wat wij mooi vinden verandert met de tijd, smaken verschillen en soms zijn er tegengestelde belangen. Ik vind het een uitdaging om steeds maar weer gezamenlijk te zoeken naar een creatieve oplossing om het nog beter en nog mooier te maken.

Al van jongs af aan hield ik mij bezig met het landschap. Ik keek naar de verschillende verschijningsvormen en wilde de ontstaansgeschiedenis begrijpen. Vanuit die passie ben ik tuin- en landschapsarchitectuur gaan studeren. Verder heb ik mij ook verdiept in de economie, een bijzondere studiecombinatie voor die tijd, maar juist nu heel actueel.

Ik wandel en fiets heel veel en kan enorm genieten van de mooie omgeving. Ik wandel bijvoorbeeld regelmatig door park Sonsbeek en park Zypendaal. Dan kom ik langs het kantoor van het Gelders Genootschap en realiseer ik mij hoe bijzonder het is elke dag vanuit zo’n mooie plek aan de slag te mogen gaan.