F. (Frebus) van Slochteren

Sinds september 2021 ben ik bij het Gelders Genootschap werkzaam als trainee. Mijn achtergrond ligt in de planologie en de landschapsgeschiedenis, en in deze richting ben ik ook het liefst bezig bij het Gelders Genootschap.

Met een bachelor Technische Planologie en aansluitend een master Landschapsgeschiedenis aan  de Rijksuniversiteit Groningen ben ik breed geïnteresseerd. In mijn master heb ik mij vooral gericht op de wisselwerking tussen de landbouw en het buitengebied, wat naar voren kwam in de scriptie over Noordelijk Greppelland.

Het buitengebied is enorm dynamisch en door de verschillende uitdagingen van de toekomst onderhevig aan veranderingen, waarbij landschap soms het ondergeschoven kindje is. De rol die het Gelders Genootschap in deze discussie speelt is prettig en past ook goed bij mijn denkwijze. Het behoud van ruimtelijke kwaliteit is van groot belang, en het buitengebied is dé locatie waar dit de komende jaren zal blijken.

Tegenwoordig ben ik woonachtig in Arnhem, maar diep van binnen nog steeds het jochie van het platteland. Ik ben een buitenmens, en ga in mij vrije tijd dan ook het liefst achter mijn scherm vandaan en de hort op. Als ik dan toch achter het scherm zit ben ik in 3D-programma’s gebouwen aan het namaken, waarbij dan de erfgoedkant, waar ik hier veel van leer, goed van pas komt.