N. (Nicolette) Huibrechtse Arch. AvB

Ik ben opgeleid als  architect en interieurarchitect en heb ervaring opgedaan binnen verschillende  architectenbureaus.  Daarnaast  ben ik als zelfstandig architect actief. Binnen het eigen bureau heb ik de meeste ‘vlieguren’ gemaakt in de woningbouw; van woonwijk tot vrijstaande villa, van appartementencomplex tot particuliere renovatie.

De wereld een beetje mooier maken is één van de drijfveren in mijn leven en werk. Schoonheid wordt vaak gekoppeld aan persoonlijke smaak of eigen voorkeur. Maar waar het mij om gaat is de beleving van universele waarden; de verhoudingen van een bouwwerk, de detaillering en materiaaltoepassing van een gevel, het ritme van de openingen en of het als geheel passend is in zijn omgeving. Wanneer een bouwwerk een zinnenprikkelende ervaring oproept dan geeft het niet alleen betekenis aan een plek maar draagt ook bij aan het versterken van de belevingswaarde van een plaats.

Het leuke van mijn werk vind ik het meedenken en adviseren op verschillende  schaalniveaus; van bouwkundig detail tot stedelijke ontwikkeling of de landschappelijke inpassing van bijvoorbeeld een zonnepark. Met mijn opgedane kennis en praktijkervaring wil ik bijdragen aan een duurzame omgeving die gebruikers inspireert en stimuleert.

Kunst is misschien wel mijn grootste inspiratiebron. Kijken naar een schilderij of beeldhouwwerk zet me aan om de vanzelfsprekendheid ervan te bevragen. Het verdiept steeds opnieuw mijn kijk op de wereld.