N. (Nick) van den Berg MA

Erfgoedadviseur Nick van den Berg verdiepte zich tijdens zijn studie kunstgeschiedenis al in historisch interieurs. Inmiddels is hij daarin alweer jaren specialist bij het Gelders Genootschap.

“Als kind en tiener genoot ik al van bezoekjes aan paleizen en kastelen.’’ Nog steeds wordt Versailles jaarlijks met een bezoek vereerd om dat paleis steeds verder in detail te verkennen. “Voor mij lopen werk en hobby door elkaar.”

Nick adviseert verschillende gemeentes over allerlei erfgoedzaken en werkt mee aan diverse projecten binnen het Gelders Genootschap.
Liggen er dan uitdagende vraagstukken op tafel, dan is het helemaal mooi. “Vooral als het lukt om met nieuwe elementen een nieuwetijdslaag toe te voegen aan erfgoed.”
“Ik vind het contact met monumenteigenaren schitterend. Het blijft bijzonder om bewoners van erfgoed met andere ogen naar hun interieur te laten kijken. Hoe mensen woonden, zegt veel over hun leefwijze en daarmee over onze geschiedenis.”

Het hoofd leegmaken lukt voor Nick prima tijdens het sporten. “Dat is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik krijg daar veel energie van.’’