ir. M. (Mirjam) Steins-van den Berg

Jarenlang heb ik als architect mogen werken aan verschillende herbestemmings- en restauratieopgaven. Daarbij heb ik samengewerkt met uiteenlopende disciplines en gezien dat er complexe maatschappelijke vraagstukken op ons af komen die om een integrale oplossing vragen. Daar wil ik vanuit mijn vakmanschap graag bij betrokken zijn.

Als adviseur zit je met name aan de voorkant van het traject. Je geeft input in een vroeg stadium van het ontwerp, zodat je kwalitatief en inhoudelijk het ontwerpproces kunt sturen en oplossingsrichtingen kan verkennen. Daar zit voor mij ook een soort kwetsbaarheid in. Enerzijds wil je als ontwerper graag verder het ontwerp uitkristalliseren, tegelijkertijd is loslaten ook heel mooi: je krijgt ruimte om ontwikkelingen te overzien en dat geeft een enorme vrijheid.

Komend uit Brabant spreekt het Gelderse landschap mij erg aan. Het is heerlijk om hier doorheen te reizen en de maakbaarheid en historie van dit stukje Nederland te voelen. In mijn vrije tijd vind ik mijn ontspanning op de tennisvelden en gaan we graag de bergen in om volledig overvallen te worden door de kracht van de natuur.