D.M. (Marlieke) Damstra MA

Alweer jaren geleden was Marlieke Damstra de allereerste trainee bij het Gelders Genootschap. Een ideale start, vindt zij nog steeds. Het gaf haar de kans om veel te leren van ervaren collega’s, te ontdekken waar zij het beste tot haar recht komt en kennis te maken met verschillende vakgebieden.

Al sinds haar studie kunstgeschiedenis hebben historische interieurs haar grote belangstelling. Leuk dus, dat Marlieke bij het Gelders Genootschap trekker is van  dit onderwerp. “Ik onderzoek nu hoe we historische interieurs nog breder op de kaart kunnen zetten. Er hoeft zeker geen stolp overheen, want monumenteigenaren moeten hun pand natuurlijk toekomstbestendig maken. Hoe wij ze kunnen inspireren om er iets moois van te maken?”

Innoveren, verbinden en organiseren: dat is haar kracht. Dus organiseert Marlieke regelmatig excursies, onder meer namens het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland waarvan Gelders Genootschap een van de trekkers is. Ook zet ze nu met Wilma Broer een architectennetwerk op, om kennis en ervaring uit te wisselen over actuele thema’s. “Ook binnen ons bureau kunnen we elkaars creativiteit en kennis aanboren. We hebben samen zoveel in huis! Gelukkig is er bij ons alle ruimte om nieuwe dingen op te pakken.”

Zoon Guus is Marliekes grote trots. Samen met hem en haar partner wandelt en fietst ze graag. Museumbezoek is favoriet, net als gezellig eten met vrienden. Sinds enige tijd woont Marlieke met haar gezin in Ede en heeft ze een eigen tuin waarin ze graag bezig is. Gelukkig zijn er op kantoor genoeg collega’s die haar de ins en outs van het tuinieren kunnen leren. “Er valt in die omgeving nog genoeg voor ons te ontdekken.”