ir. L.P.M. (Lucas) Reijmer

Begeleiden, spiegelen, sparren: het adviseren van gemeenten is de laatste jaren veel dynamischer geworden, vindt architect Lucas Reijmer. “En leuker! Vooral als je samen met inwoners en gemeente de mógelijkheden op tafel krijgt. Ik voel me als architect als een vis in het water in dit advieswerk.”

Elke gemeente is echt anders en dat betekent kennismaken met verschillende culturen en samenwerken met een grote, diverse club mensen. Lucas adviseert over kleinere plannen, maar ook over grotere ruimtelijke projecten. En die zijn soms ingewikkeld.

“Als het lukt om een complex vraagstuk als uitdagende puzzel te zien, komt de oplossing dichterbij”, merkt Lucas. En kun je de schoonheid van de omgeving en de verwachte schoonheid van het plan hopelijk dicht bij elkaar brengen. “Goed om altijd de vraag te blijven stellen: waarom dit plan en wat draagt het bij aan de omgeving?”, vindt Lucas.

Lucas woont in Arnhem en geniet tijdens wandelingen met de hond van de mooie omgeving. “Ik spreek graag met vrienden af, houd van koken en bezoek met plezier musea, liefst gericht op moderne en hedendaagse kunst.”