L. (Lotte) Schuitemaker MA

Sinds 1 september ben ik als trainee werkzaam bij het Gelders Genootschap. Onlangs heb ik mijn masteropleiding Architectuurgeschiedenis & Monumentenzorg aan de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens mijn studietijd heb ik interesses ontwikkeld in verschillende aspecten van ons erfgoedvak, waaronder herbestemming, duurzaamheidsvraagstukken en historische interieurs. 

Naast mijn werkzaamheden bij het Gelders Genootschap ben ik werkzaam bij FASadE, het forum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap in Amersfoort. Hier houd ik mij bezig met de communicatie en organisatie van onder andere lezingen, filmvertoningen en architectuurwandelingen. Vooral de actuele situatie in de stad staat hierin centraal. Ik vind het bijzonder dat ik door deze verschillende banen de combinatie kan maken tussen nieuwe architectuur en de monumentenzorg.

Al van jongs af aan ben ik in architectuur geïnteresseerd. Standaard werden er in vakanties kerken, kastelen en buitenplaatsen bezocht. En ook nu nog kan ik erg genieten van een bezoek aan een bijzonder gebouw. In tegenstelling tot de gebouwde omgeving vind ik het ook erg lekker om in de natuur te zijn. Het is dan ook enorm fijn dat ik tijdens mijn pauze zo vanaf het kantoor park Zypendaal en park Sonsbeek in kan lopen!