L. (Lotte) Schuitemaker MA

Lotte studeerde architectuurgeschiedenis en monumentenzorg en begon als trainee. Een mooie manier om veel vakgebieden en projecten te ontdekken en door te groeien in haar huidige adviseursrol.

Samen met collega Werner coördineert Lotte de activiteiten van het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland, dat Gelderse gemeenten ondersteunt in hun (uitvoering van) cultuurhistorisch beleid. Ook maakt Lotte beschrijvingen van monumenten en historische interieurs en zet als programmaleider het erfgoed van na 1965 op de kaart.

Lotte werkt ook bij FASade, het forum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap in Amersfoort, waar zij architectuur onder de aandacht brengt met lezingen, films of wandelingen. “Mijn ervaring met het communiceren met een breed publiek zet ik graag in voor het Gelders Genootschap.”

Zo werkte Lotte mee aan het Achterhoekse project Een Nieuwe Tijd! en genoot ervan om Achterhoekers te vertellen over naoorlogs erfgoed en hoe we dat duurzaam kunnen behouden. “Vooral het afsluitende festival organiseren in cultureel centrum de DRU in Ulft was tof om te doen.” Ook kinderen en jongeren waren er welkom. “Door jeugd een goed beeld van de omgeving mee te geven, hoop je dat ze daar later bewust mee omgaan.”

In haar vrije tijd reist Lotte graag en ze wandelt veel. Elke zaterdag is ze te vinden bij de scouting, waar ze welpenleidster is. “Heel leuk vrijwilligerswerk. En ook dan ben ik vaak lekker buiten.”