L.M.F. (Lisette) Jacobs Arch AvB

“Architect worden was altijd mijn droom. Nog steeds is het mijn passie om mooie en fijne ruimtes te maken voor mensen. Ik combineer mijn werk als zelfstandig architect met advieswerk voor verschillende gemeentes en dat bevalt prima. Ik kan me tijdens een overleg goed inleven in de zoektocht van de architect aan de andere kant van de tafel – en andersom. En natuurlijk ben ik ook als adviseur bezig met het mooier maken van de leefomgeving.”

Een topdag? Als de inwoner of ondernemer met een plan en de ambtenaar van de gemeente tevreden naar huis gaan. “Mijn rol is het bewaken van de omgevingskwaliteit, dus daar sta ik voor. Meestal lukt het goed om samen tot goede oplossingen te komen. In elk plan zit vaak wel iets goeds waar je iets mee kunt. Door in gesprekken enthousiasme en ook enige luchtigheid in te brengen, komen we samen verder. Bij grotere ontwikkelingen zoals de uitbreiding van een dorp of stad, werkt het heel fijn als je op tijd kunt meedenken in een kwaliteitsteam.”

“Thuis is het met twee pubers nooit saai. Ik heb mijn huis zelf verbouwd, daar ben ik best trots op. Ik houd verder van hardlopen en fietsen. De ene keer neem ik de mountainbike, de andere keer de racefiets. Lekker snelheid maken.”