K. (Kim) van de Ven MA

Na een stage bleef Kim van de Ven bij het Gelders Genootschap werken. Zij is onder meer betrokken bij het landelijke onderzoeksproject Oorlog in Arcadië, over de rol van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Tweede Wereldoorlog. Kim adviseert ook over erfgoed en monumenten. “Veel variatie en leuke collega’s!”

Kim studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis en landschapsgeschiedenis en is breed geschoold. Dat komt goed van pas bij Oorlog in Arcadië. “We halen oorlogsverhalen op, brengen het oorlogserfgoed in kaart en verzamelen informatie in onze database”, vertelt Kim. “Ook maken we een boek voor het grotere publiek en organiseren we bijeenkomsten voor landgoedeigenaren- en beheerders, overheden en erfgoedexperts. Deze kennis en ervaringen worden uiteindelijk verwerkt in een handreiking over de omgang met oorlogserfgoed.”

Na haar stage werd Kim trainee bij het Gelders Genootschap. Zo kreeg ze de kans om zich breed te oriënteren. En ja: erfgoed is het wel voor haar, ontdekt ze steeds weer. “Omdat het Gelders Genootschap zoveel doet, kan ik mij breed blijven ontwikkelen. Ik leer hier van zeer ervaren collega’s en kan allerlei cursussen doen.”

Ook privé blijft Kim graag groeien. Naast bestaande hobby’s als lekker wandelen in het bos, schilderen en boetseren, is ze net begonnen met viool leren spelen. “Gewoon, omdat ik het instrument zo mooi vind klinken."