ir. L.M. (Loes) van Hooff

Architect Loes van Hooff werkte voor haar komst naar het Gelders Genootschap bij verschillende architectenbureaus en runt sinds tien jaar ook haar eigen bureau. Die ruime ervaring komt haar als ruimtelijk ontwerper zéker van pas.

“Ik ben oplossingsgericht in mijn adviezen en denk graag op een opbouwende manier mee. Hoe zorgen we er samen voor dat een plan mooi wordt en ook goed past in de omgeving. Omdat ik zelf architect ben, kan ik mij goed verplaatsen in de initiatiefnemer of ontwerper aan de andere kant van de tafel. Ik snap wat daar leeft en speelt. Zo moet een plan natuurlijk ook functioneel en praktisch zijn. Dan vinden mensen het vaak erg fijn dat ik pragmatisch adviseer over oplossingen.”

“Zelf weet ik wat een fijne woonomgeving kan betekenen. Aan de rand van Gelderland, geniet ik dichtbij de stad van buiten wonen met wat beesten en een moestuin. Er komt veel af op dorpen, steden en het landelijk gebied: van woningbouw tot zonneparken en windmolens.
“Juist nu kunnen wij als Gelders Genootschap iets toevoegen. Zéker als wij op tijd betrokken worden bij plannen en we de ideeën van inwoners meteen meenemen, zorgen we ervoor dat we ons mooie landschap ook mooi houden. Door samen slimme oplossingen te vinden voor goede ruimtelijke inpassing en ontwikkeling, zorgen we ervoor dat mensen fijn kunnen blijven wonen en werken in een duurzame leefomgeving.”