ir. H.M.C.G. (Heidy) Bos

Architect en adviseur erfgoed Heidy Bos werkte voor verschillende bureaus en was docent wiskunde voor zij overstapte naar het Gelders Genootschap. De coachende vaardigheden die zij in het onderwijs inzette, gebruikt ze nu met veel plezier in haar advieswerk. “Mensen meenemen, mogelijkheden schetsen: dat is leuk om te doen.”

De afwisseling in het werk spreekt Heidy enorm aan. Niet alleen verschillen de gemeenten die ze adviseert, ook de inhoud van het werk is lekker divers. Van een kerkenvisie tot advies over een bijzondere theekoepel en van een haalbaarheidsstudie naar herbestemming tot verduurzaming van monumenten. “Meestal willen plannenmakers daar graag mee aan de slag, maar ze weten niet altijd hóe. Dan is het leuk om mensen te stimuleren om op een groenere manier te kijken.”

Zelf is Heidy ook bezig met verduurzaming van haar woning en klust veel zelf. Ontspannen is verder vooral sportief inspannen. Met haar twee zoons trekt Heidy er graag op uit om te kamperen, te skiën, te klimmen of te suppen.