ir. G.J. (Geert Jan) Jonkhout

Na zijn studie bouwkunde merkte Geert Jan Jonkhout bij het Gelders Genootschap al snel dat praten over ontwerpen hem nog beter afging dan het ontwerpen zelf. “Ik help mensen graag op weg om tot goede plannen te komen: dat is mijn grote drijfveer.”

Inwoners, gemeente en andere organisaties verbinden: dat is de rode draad in Geert Jan zijn werk, of dat nu voor een grote of voor een kleinere gemeente is. De breedte van het advieswerk is boeiend. Of het nu gaat om kleine bouwplannen, of het in een pril stadium meedenken over een grote stadsuitbreiding: als sparring partner moet je van veel markten thuis zijn.
“Als adviseur neem ik mensen graag mee in het gesprek, door toegankelijk uit te leggen wat het gemeentelijk beleid is waarom naast hun individuele belang óók het algemene belang telt. Door te zoeken naar dat wat verbindt, kom je er samen vaak goed uit.”

Energie opdoen na het werk lukt prima tijdens het sporten. Dat doet Geert Jan graag op de fiets. Hij houdt van wielrennen, mountainbiken en spinning. En ’s winters vertrekt hij met zijn gezin graag naar winterse oorden om te skiën.