ing. C.M.H. (Christel) Steentjes

“Samen met mensen naar een mooi plan toewerken: daar houd ik van. Als landschapsadviseur werk ik aan heel diverse opdrachten, van het opstellen van landschappelijk beleid tot advies over uitbreiding van dorpen of andere grotere inpassingen in het landschap. Het leukste vind ik als verschillende thema’s samenkomen, zoalslandschap, cultuurhistorie, biodiversiteit en klimaatadaptatie.”

Juist het ontstaansverhaal van het landschap is belangrijk voor toekomstige ontwikkelingen. “Ik probeer mensen mee te nemen in het verhaal van het landschap. Wat dat betreft vind ik het erg leuk dat ik namens het Gelders Genootschap projectleider ben van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.” De tweejaarlijkse prijs is bedoeld om geslaagde en inspirerende projecten voor het inrichten van de Gelderse leefomgeving te delen.

Christel woont graag in de stad, maar is – geboren en getogen op het platteland – ook graag buiten. “Arnhem is ideaal. De natuur is om de hoek. Ik woon dicht bij landgoed Mariëndael en ben ook zo in de uiterwaarden of bossen. Al sta ik in de weekenden natuurlijk ook langs de lijn als mijn zoons voetballen.”