Afbeelding: Bij artikel Boukje

Webinar ‘Uw monument duurzaam’

8 april 2021

Op donderdagavond 8 april organiseren de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk in samenwerking met Dijkoraad en het Gelders Genootschap een webinar voor monumenteneigenaren met als onderwerp: ‘Uw monument duurzaam’. De avond wordt uitgezonden vanuit de Koppelkerk in Bredevoort en is gratis te volgen via een livestream.

In deze webinar nemen verschillende interessante sprekers de kijker mee bij het verduurzamen van monumenten. Boukje Overbeek, specialist verduurzaming bij Gelders Genootschap legt bijvoorbeeld uit hoe er naar monumentale waarden gekeken wordt en wat dat betekent voor energiebesparende maatregelen. Hans de Witte, specialist erfgoed & duurzaamheid bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vertelt over de rol van de Rijksdienst bij het verduurzamen van monumenten en Martijn Haitink, adviseur duurzaam erfgoed bij Dijkoraad, vertelt over praktische oplossingen voor monumenten. Vanuit het Nationaal Restauratiefonds sluit Harry Kers aan om informatie te geven over de financiële mogelijkheden om de verduurzaming te bekostigen en vanuit de gemeenten zal Joyce Ras de deelnemers wegwijs maken in subsidies en beleid. De avondvoorzitter is Cecilia Adorée, zij is zangeres en actrice en heeft haar eigen podcast ‘Klimaattherapie’.

De avond is digitaal te volgen en voor iedereen toegankelijk. De webinar begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. U kunt zich aanmelden via de website van de koppelkerk.