Afbeelding: TRKN dag

De Achterhoek: de plek waar samen ‘anpakken’ nog heel gewoon is

21 oktober 2021

Op 23 september jl. hebben we onze collega’s van Team Ruimtelijke Kwaliteit Nederland de schoonheid van het Achterhoekse landschap laten zien.

Omdat een aantal mensen van ver kwam was er gelegenheid om alvast een nachtje te komen logeren voordat we elkaar weer ontmoeten op onze teamdag. 
We hebben genoten van de gastvrijheid van Vakantieboerderij Slotman in Eibergen.
O.l.v. de eigenaren bakten wij de lekkerste pizza’s in de houtoven en genoten we van Achterhoekse Troubadour Gery Groot Zwaaftink.

Op donderdag sloten ook de andere collega’s aan. Na het welkomstwoord van Renee Koning, directeur Gelders Genootschap en de hartelijke ontvangst door mevrouw Anjo Bosman, wethouder Gemeente Berkelland fietsten we door het mooie Achterhoekse landschap.
We genoten van al het moois in de Achterhoek: de plek waar samen ‘anpakken’ nog heel gewoon is. Hier is het project ‘Een nieuwe tijd! wederopbouw in de Achterhoek’ ontstaan. Een bijzonder project van elf gemeenten waarin duurzaamheid, wijkaanpak, de omgevingswet en draagvlak voor de wederopbouwperiode samenkomen. 

We gingen onder andere op bezoek bij één van de Ruwe diamanten van de Achterhoek: natuurpark Kronenkamp in Neede. Een iconisch stukje wederopbouwarchitectuur dat dankzij vele vrijwilligers klaar is voor de toekomst. We bezochten Wijk Berg o.l.v. Bennie Olthof, Pro Wonen en Roy Oostendorp, gemeente Berkelland. 
Bij de Kronenkamp stond ook de SRV wagen van ENT opgesteld; een rijdend stukje erfgoed waarin verleden, heden en toekomst samenkomen. Een SRV-Wagen waar je niet uitstapt met je dagelijkse boodschappen, maar wel met een hoop kennis en inspiratie over onze leefomgeving. 

Vervolgens fietsten we door typische coulissen- en ruilverkavelingslandschappen. 
Bij de Stokkersbarg langs de N18 werden we verrast met de bevlogen woorden van Iljits IJsebrands.

We hebben onze banden weer versterkt en samen genoten van deze mooie, interessante dag!