Afbeelding: Gennep molen

Stagiair Johrin Visser over cultuurhistorische analyse Gennep

27 januari 2021

Ik ben Johrin en heb in 2020 ongeveer vijf maanden bij het Gelders Genootschap stage gelopen. Ik deed dit vanuit de studierichting ruimtelijke ordening en stedenbouwkunde. Het Gelders Genootschap biedt een bijzondere plek aan. Stedenbouw heeft hier raakvlakken met o.a. monumentenzorg, cultuurhistorie, ruimtelijke kwaliteit en nog veel meer. Zo krijg je binnen deze betrekkelijk kleine organisatie toch een breed beeld op de zaak. Deze bredere visie is een van de belangrijkste punten die ik uit mijn tijd bij het Gelders Genootschap heb meegenomen. 

Ik heb gewerkt aan een cultuurhistorische analyse voor de gemeente Gennep in Noord-Limburg en heb veel geleerd over de stad. In het ambtelijk proces mocht ik meekijken hoe opdrachten in het werkveld worden aangepakt. Het is een leuke uitdaging om met een opdracht bezig te zijn waarvan de oplossing later ook echt door de gemeente gebruikt gaat worden.  

Stage lopen is natuurlijk niet alleen maar bezig zijn met je opdracht, maar ook meekijken hoe het binnen een bedrijf werkt. Omdat het Gelders Genootschap een kleine organisatie is, zijn de lijntjes kort. Al snel ken je je collega’s binnen de organisatie en weet je waar zij mee bezig zijn. 

Waar de Niers langs kronkelwegen bij een Burcht de Maas ontmoet
Cultuurhistorische analyse van Gennep en het omliggend gebied