Afbeelding: 2023-01-23 at 14.57.46

Netwerkbijeenkomst Stadsregio 17 januari 2023

25 januari 2023

Op dinsdag 17 januari heeft de netwerkbijeenkomst in de Stadsregio plaatsgevonden als onderdeel van het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland. Het was de eerste bijeenkomst op locatie sinds het begin van de coronapandemie. De middag begon met koffie, thee en iets lekker bij Kekerdomse molen ‘De Duffelt’ in de gemeente Berg en Dal. Begin 2022 is hier gestart met de bouw van een nieuwe bezoekersruimte en werkplaats. Deze ruimtes werden in november 2022 in gebruik genomen. 
Na het actualiteitenrondje van de provincie, RCE, omgevingsdienst, Gelders Genootschap en de aanwezige gemeenten werd gepraat over behoefte en mogelijkheden voor regionale samenwerking, onder andere op het gebied van duurzaamheid bij monumenten. 
Collega Heidy Bos gaf een toelichting op de haalbaarheidsonderzoeken en verduurzamingsmogelijkheden van de herbestemmingsregeling, waarna we de voormalige steenfabriek De Ooij bezochten. Hier kregen we uitleg van Schipper Bosch en Crimson over de herbestemmingsplannen voor een nieuwe woonwijk. Binnenkort zullen ook in de andere regio’s in Gelderland netwerkbijeenkomsten georganiseerd worden. 
 

2023-01-23 at 14.53.59