Afbeelding: Ressen_01

Metamorfose in Lingewaard

24 april 2018

Dit project is bijzonder voor Studio Kees Marcelis, omdat het de grootste metamorfose ooit is. Wanneer de foto’s van voor en na de verbouwing naast elkaar gelegd worden, is het bijna niet in te denken dat het om hetzelfde huis gaat. Alleen de schoorsteen en de entree van de woning zijn op dezelfde plek gebleven.

Het project is begonnen met de koop van een woonhuis door een jong stel, gevallen voor de plek, maar met een huis dat ze eigenlijk niet mooi vonden. Bij de eerste afspraak werden de wensen van de bewoners doorgenomen. “Zo wilden ze een plat dak in plaats van het zadeldak dat op het huis lag. Daarnaast hadden ze een duidelijke stijl die ze mooi vonden; warm, strak en ruimtelijk. Op basis hiervan zijn we begonnen met het schetsen, waarbij al snel de juiste richting werd gevonden”, aldus Kees Marcelis.

Vanwege de grote metamorfose is het plan vroegtijdig besproken met de welstandsarchitect, Wilma Broer van het Gelders Genootschap. Tijdens de eerste behandeling is het project gelijk positief ontvangen en in grote lijnen akkoord bevonden. Het plan is op basis hiervan verder uitgewerkt met een zeer hoog afwerkingsniveau en bevat een aantal bijzondere elementen. Zo loopt de houten vloer van de slaapkamer door naar buiten op het dakterras. De woning bevat een woonkamer met open keuken, een zitkamer, kantoor, berging, een filmkamer, twee slaapkamers en een badkamer met sauna.
Ook de keuken is speciaal ontworpen door Studio Kees Marcelis.

Verder wordt de tuin meegenomen in de metamorfose. Hiermee sluit deze woning goed aan op de rijkelijke villa’s in deze omgeving.

kees marcelis woning beeld na
kees marcelis woning beeld voor
Ressen_01