Afbeelding: heilige huisjes

Kerkenpaspoorten in de Liemers en Doesburg zijn klaar! 

13augustus 2021

Het Gelders Genootschap werkt samen met Spectrum partner met Elan aan de kerkenvisie voor de gemeenten Zevenaar, Duiven en Doesburg. Een onderdeel van deze kerkenvisie zijn kerkenpaspoorten. De paspoorten hebben als doel om in een oogopslag te zien wat de toekomst is van de kerkgebouwen in de Liemers en Doesburg. De totstandkoming van de paspoorten is een resultaat van gesprekken met de kerkeigenaren door Spectrum in het voorjaar van 2021 en het in kaart brengen van de karakteristieken van het gebouw door het Gelders Genootschap. 

De kerkenpaspoorten zijn nu klaar en voor iedereen te bekijken, klik hier.

'Heilige huisjes routes'

Om de paspoorten en daarmee de toekomst van de religieuze gebouwen nog meer onder de aandacht te brengen zijn deze (in een korte versie) ondergebracht in een app waar routes aan gekoppeld zijn. Deze app is straks voor iedereen gratis te downloaden. De routes worden gemaakt door een lokale partij: Rafelroutes. Zij kennen alle mooie wegen en paden in de regio. Op 11 september tijdens Open Monumentendag is de aftrap van de ‘Heilige huisjes routes’ die langs de religieuze gebouwen in de Liemers en Doesburg gaan. Veel kerken op de routes zullen deze dag open zijn zodat je ze aan de binnenzijde kan bekijken. Ook worden er diverse concerten, tentoonstellingen en rondleidingen georganiseerd. De kerkenpaspoorten krijgen zodoende een duurzaam vervolg. Voor iedereen is het prachtige religieuze erfgoed van de Liemers en Doesburg dan vanaf de fiets te bewonderen! 

Op dit moment werken we aan de laatste voorbereidingen voor 11 september. Dan is de route te downloaden en te volgen in de app izi.travel. Save te date!