Afbeelding: folder ter verspreiding na 11 september

Kerkenvisie Liemers

7 september 2021

Fiets je met ons mee?

Zaterdag 11 september was de lancering van 'Fietsen langs Heilige Huisjes'! Als onderdeel van de kerkenvisie Liemers en Doesburg hebben we kerkenpaspoorten verwerkt in een app. Op je fiets kun je genieten van het prachtige Liemerse landschap en kom je onderweg de Heilige Huisjes tegen. De informatie uit de paspoorten lees je in de app. Zaterdag 11 september was er ook gelegenheid om bij 19 kerken even naar binnen te lopen. Er waren spelletjes, exposities, torenbeklimmingen, muziek, orgelspel, lekkernijen en een boel enthousiaste vrijwilligers om rond te leiden en over de kerken te vertellen.

De fietsroutes zijn tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Rafelroutes heeft de routes gemaakt en Zwerfgoed heeft de routes en teksten verwerkt in de gratis app izi.travel. De teksten bij de Heilige Huisjes in de routes komen uit de kerkenpaspoorten die het Gelders Genootschap samen met Spectrum partner met Elan heeft gemaakt. 

De routes kun je downloaden via de QR-code of op de website www.rafelroutes.nl en zijn ook na 11 september nog beschikbaar. Een mooie manier om het rijke religieuze verleden en de toekomst van de Liemers en Doesburg te ontdekken!