Afbeelding: logo interieurs

Hart voor interieurs - Workshops voor eigenaren met een historisch interieur!

13 mei 2024

Historische interieurs met alle bijbehorende waardevolle elementen maken onlosmakelijk onderdeel uit van ons culturele erfgoed en dat is iets waar we trots op mogen zijn. Bovendien zijn oude vloeren, lambriseringen, plafonds, schouwen, glas-in-loodramen, houtsnijwerken en tegeltableaus goede verhalenvertellers. De aanwezigheid van deze historische interieuronderdelen vertelt ons namelijk veel over de bewoners- en gebruiksgeschiedenis van een pand. We willen deze historische interieurelementen daarom voor de toekomst bewaren. We geven eigenaren graag praktische handreikingen voor het zorgen voor het historische interieur. Daarom organiseren we in de gemeenten Rheden, Berg en Dal en de Oost-Achterhoek (Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk) workshops over historische interieurelementen!

Specialisten vertellen in vier opeenvolgende workshops over de stilistische en technische ontwikkelingen van interieuronderdelen zoals stucwerk en tegels. Maar ook housekeeping en verduurzaming zullen in de workshops verder toegelicht worden. Tijdens de workshops gaan de deelnemers zelf aan de slag door middel van een praktijkoefening. Door de combinatie van theorie en praktijk krijgen deelnemers zelf inzicht in de materialen, technieken en afwerkingen die voorkomen in waardevolle interieurs!

De workshops worden georganiseerd vanuit de Provincie Gelderland, het Gelders Genootschap en de gemeenten Berg en Dal, Rheden, Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk. De workshops zijn specifiek bedoeld voor eigenaren van historische interieurs in deze gemeenten. Interesse om ook in uw gemeente workshops te organiseren? Neem dan contact met ons op!

Link: https://vimeo.com/942307115?share=copy

Aankondigingsfilmpje

Bekijke het aankondiginsfilmpje door links op de afbeelding te klikken!