Afbeelding: Groen in de wijk

Groen in de Wijk Jury kiest unaniem voor plan WOW

15 juli 2021

Sité woondiensten, de gemeente Doetinchem en BuHa gaan samen met de bewoners in het project Groen in de Wijk aan de slag om de achterpaden in de wijk Schöneveld-Noord anders in te richten zodat ze meer bestand zijn tegen hitte of veel water in een korte tijd. Hierbij krijgen zij hulp van het Gelders Genootschap dat een team van adviseurs en ontwerpers aanlevert om hierover mee te denken.

Enthousiasme genoeg voor dit toffe project! Daarom werden de teams die graag een plan voor de wijk Schöneveld-Noord willen maken gevraagd om de eerste ideeën alvast te pitchen. Els Birkenhäger, Ingrid Lambregts en Wim de Korte kregen vervolgens de taak om een team te kiezen met het beste idee. Woensdag 7 juli heeft de jury unaniem gekozen voor de inzending van Jan Wabeke, Madelinde Roelofs en Sazya Zeefat over WOW (Wederopbouwwijk) . Zij zullen samen met medewerkers van de gemeente Doetinchem, Site Woondiensten, BuHa en het Waterschap aan de slag gaan met een ontwerp voor de achterpaden in Schoneveld.

Groen in de Wijk maakt onderdeel uit van Een nieuwe tijd! wederopbouw in de Achterhoek. Dit is een unieke samenwerking tussen elf gemeenten in de Achterhoek en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland en de Erfgoeddeal. Joanne te Winkel en Werner Weijkamp (Gelders Genootschap) voeren de projectleiding namens de elf gemeenten. 

Hou onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van dit toffe project!