Afbeelding: bij DSO

Gevraagd partners om DSO- samenwerkings- omgeving te testen

14 maart 2023

De invoering van de Omgevingswet maakt natuurlijk dat het Gelders Genootschap ook de eigen werkwijze goed tegen het licht houdt. We hebben daarom besloten onze adviesprogrammatuur te moderniseren. Een belangrijke eis daarbij is dat deze straks naadloos kan communiceren met DSO samenwerkingsomgeving.

We doen dit samen met onze partners Dorp Stad en Land (Zuid-Holland) en MooiSticht (Utrecht). Zo delen we wat kosten, leren we van elkaar en hebben we als vanzelf meer oog voor de vele verschillende manieren waarop gemeenten hun adviesflow organiseren.

We zijn inmiddels zo ver, dat de ‘ruwbouw’ van ons nieuwe programma gereed is. We kunnen nu op basisniveau communiceren met de DSO samenwerkingsomgeving én een aantal testgemeenten. Graag zetten we nu de volgende stap. 

We zijn samen met onze automatiseerder op zoek naar meer gemeenten die bereid zijn – zin hebben! – om met ons een verfijningsslag te maken. 
We willen hiermee graag zo goed als mogelijk aansluiten op de gemeentelijke praktijk, wensen en ambities.

U kunt zich als gemeente bij ons melden om mee te testen. Dit is zowel van belang voor uw organisatie als die van ons. 
Mocht u vragen hebben, over bijvoorbeeld de verschillende systemen, dan kan onze automatiseerder u eventueel van dienst zijn. Hij kan u adviseren over de verschillende systemen die op dit moment op de markt zijn en welke goed werken.

Meer informatie neem dan contact op met Ellie van Schaik