Afbeelding: SRV wagen

Gelders Genootschap koopt SRV-wagen! 

24 september 2020

Op de achtergrond waren we er al eventjes mee bezig, maar de kogel is door de kerk! Deze zomer hebben we als Gelders Genootschap een SRV-wagen aangekocht als klapstuk voor het project Een nieuwe Tijd! Met dit project zorgen we voor betrokkenheid rondom thema’s als verduurzaming en erfgoed. En wat is een betere manier om betrokkenheid te creëren dan de boer op te gaan? In het voorjaar van 2021 rijden we door de Achterhoek om met mensen in gesprek te gaan over hun eigen wijk, erfgoed  en verduurzaming (in de wijk). 

Ondertussen hebben we de eerste lijntjes uitgezet voor het opknappen en inrichten van de oude ‘melkboer wagen’. We zijn op gesprek geweest bij het Graafschap College om te bespreken of studenten mee kunnen werken aan het omvormen van de SRV-wagen. Op 26 oktober pitchen we ons project en kunnen studenten ervoor kiezen om mee te werken. 

De komende tijd gaan we aan de slag met de verhaallijn en beleving in en rondom de SRV-wagen en leggen we alvast lijntjes uit binnen de verschillende gemeenten. Want als de wagen eenmaal rijdt, willen we graag aansluiten bij projecten/events die in de gemeenten al lopen, zodat er al draagvlak is. Ideeën hiervoor zijn uiteraard meer dan welkom! 

Klik hier voor de nieuwsbrief Een nieuwe Tijd