Afbeelding: kerkenvisie8.

Geanimeerde voorlichtingsbijeenkomst Kerkenvisies

24 januari 2019

Op 23 januari vond in de Grote Kerk te Velp de eerste van de 12 provinciale voorlichtingsbijeenkomsten over de kerkenvisies plaats.
De bijeenkomst werd georganiseerd door het Gelders Genootschap in het kader van het Samenwerkingsverband Cultuurhistorie Gelderland in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed en de provincie Gelderland. Minister Ingrid van Engelshoven heeft in haar beleidsbrief  ‘Erfgoed Telt’  geld beschikbaar gesteld voor het opstellen van gemeentelijke kerkenvisies. Deze visie betreft niet alleen beschermde kerkgebouwen, maar ook alle niet beschermde religieuze gebouwen en gebedshuizen.
De kerk was goed gevuld (ca 80 aanmeldingen) en de bijeenkomst was zeer geanimeerd. Naast de uitleg over het instrument kerkenvisie, werd de aanpak van de kerkenvisie voor Deventer besproken.
De Stichting Oude Gelderse Kerken gaf uitleg over haar werkwijze en de provincie Gelderland bracht de aanpak voor het opstellen van een provinciale kerkenvisie voor het voetlicht.
De presentaties verschijnen binnenkort op onze website, evenals verdere acties ten aanzien van de kerkenvisies in Gelderland.