Link: https://nieuwetijdachterhoek.nl/2022/04/01/eindfeest-een-nieuwe-tijd-op-1-juli/

Erfgoedfestival Een Nieuwe Tijd! – kom je ook?

21 juni 2022

Op 1 juli is het feest in de SSP-hal van de DRU in Ulft! We vieren dan met elkaar het einde van het project Een Nieuwe Tijd. Afgelopen jaren heeft u diverse activiteiten langs zien komen waarin het wederopbouw erfgoed van de Achterhoek en de bijbehorende verhalen centraal stonden, maar waarbij we ook een brug naar de toekomst hebben geslagen. Denk aan Open Monumentendag, de SRV-wagen met escaperoom en interactief minimuseum, het verhalenproject en de verkiezing van de Ruwe Diamant. Het belooft een feestelijke afsluiting te worden met voor ieder wat wils: spannend én informatief!
Interessante lezingen – onder meer van schrijfster Annegreet van Bergen die de Achterhoekse bestseller Noo kriege wi-j ’t baeter schreef over het Achterhoekse naoorlogse leven, maar ook van Wouter van Eck over de nut en noodzaak van voedselbossen en Roel van Dijk over het belang van het vergroenen van de tuin. Er is een XXL kledingruilbeurs en een vintagemarkt. Test je kennis tijdens de Wederopbouw quiz! En dit allemaal wordt begeleid met muziek van singer-songwriter Rocco Ostermann en rockabilly muziek van de band Rumblin’ Rat Rods. Het wordt kortom een middag voor jong en oud(er). 
Het programma vind je op de website van Een Nieuwe Tijd! (link naar https://nieuwetijdachterhoek.nl/2022/04/01/eindfeest-een-nieuwe-tijd-op-1-juli/)