Afbeelding: Erfgoeddag

Erfgoeddag 'Wi-j doet 't samen!'

25 februari 2020

De gemeenten Oost Gelre, Winterswijk en Aalten voeren sinds 2017 samen erfgoedbeleid uit onder de leus ‘Wi-j doet’t samen!’. Een bijzondere samenwerking die veel oplevert, dat bleek ook tijdens de gezamenlijk georganiseerde Erfgoeddag op 13 februari. 

Tijdens deze dag werden de opbrengsten van de afgelopen 3 jaar gepresenteerd aan inwoners, geïnteresseerden en professionals. De opkomst was groots, erfgoed leeft in de Achterhoek! Er was niet alleen aandacht voor projecten, maar ook subsidies en onderhoud van monumenten. Ook het Gelders Genootschap was goed vertegenwoordigd met onder meer presentaties van de projecten: Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek, Historische interieurs in de Oost Achterhoek en de Energiescans. 

Op originele wijze in een decor van een wederopbouwinterieur, werd er door middel van videofragmenten, vraaggesprekken en zelfs een quiz kennis gedeeld en geïnventariseerd. Vakmanschap en ambacht kreeg ook een plek, door de bedrijven VerfGoed en Van Bree Schilder & decoratiewerken, verenigd onder het Schildersgilde, werd een workshop imitatieschilderingen gegeven. De Erfgoeddag was inspirerend en liet zien wat een dergelijke samenwerking tussen gemeenten tot stand kan brengen. Gelders Genootschap is trots om daar onderdeel van uit te mogen maken.