Afbeelding: mosterdhof-in-westervoort foto RCE

#Bloemkoolwijkchallenge

7 december 2021

Vorige maand organiseerde de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de fotowedstrijd #MijnPost65 waarin bijzondere projecten uit de periode 1965-1990 ingestuurd konden worden. Ondertussen is de winnaar gekozen, maar de fotowedstrijd krijgt een vervolg! Tot en met 31 december kunnen foto’s ingezonden worden voor de #Bloemkoolwijkchallenge 

De bloemkoolwijk is een typisch Nederlands fenomeen uit de jaren ’70 en ’80 en dankt zijn naam aan de plattegrond: die lijkt op een doorgesneden bloemkool. Eengezinswoningen liggen in deze wijken meestal rond hofjes en woonerven. Vanwege de vele doodlopende straten is navigeren in een bloemkoolwijk vaak lastig.

Veel bloemkoolwijken zij nu toe aan modernisering. Door de fotowedstrijd hoopt de RCE haar kennis uit te breiden over de gebouwde omgeving uit de periode 1965-1990. Deze kennis zetten ze in bij actuele herontwikkelings- en transformatieopgaven, waarbij cultureel erfgoed een rol speelt.

Meedoen kan door een foto in te sturen via de website www.cultureelerfgoed.nl of door te posten op Instagram met vermelding van @cultureelerfgoed. Klik hier voor meer informatie en de spelregels. 

Foto: RCE